ГРАД СЪРНИЦА

ЗА ГРАДА

Град Сърница е разположен между Велийшко-Виденишкия дял и Дъбраш в един от най-привлекателните райони на Западните Родопи. Този чаровен кът от родината ни е неповторим като пейзаж и геоморфоложка форма. Покрай града минава р. Доспат, която се влива в едноименния язовир, който е с дължина 18 км. Средната надморска височина е 1250 метра.

Голяма част от зараждащите се въздушни течения в Средиземноморския басейн проникват по долината на р. Места и през сравнително ниските била на планините на юг от котловината. Валежите се характеризират с редица особености на преходносредиземноморския климат, като са най-обилни през есента, а минимални през август и септември.э

Чистият въздух и девствената природа, съчетани с близостта на язовир „Доспат“ са предпоставка за изграждане на хотелски комплекси, почивни бази, вилни зони, като се наблюдава увеличаване на притока на туристи, както през летния, така и през зимния сезон.

За тези, които искат да се откъснат от суматохата и напрежението на големия град, тук ще намерят идеалната възможност за релакс и почивка сред прикзаната природа на Родопите.  Сърница ще ви плени с уникалното съчетание на невероятна природа и съхранени патриархален дух, традиции и обичаи, романтичната атмосфера на отдавна отминали времена.

 град Сърница


Язовир Доспат  - Информационен сайт
Този сайт е неофициален информационен сайт, направен със цел развитие на обекта и туризма в района.
Сайтът не е свързан с местните власти и община.

 Изработка и поддръжка ФиУеб ЕООД